Informasjonsbrev nr. 19

Publisert av Bjørn Delbæk den 15.11.24.

Kjære Hytteeiere

Nordseter 13. november 2024

Da er høsten over og vi venter på at snøen skal komme. I tidligere Informasjonsbrev orienterte vi om at Styret har vedtatt en ny brøyteordning. Nedenfor vil vi også gjenta noe og si litt mer om hva dette innebærer for deg som hyttebruker.
Vi kan også orientere om at Styret har tatt initiativ til at skiløypetrasen langs Vintervegen og opp til Sandbakken er renset for kvist og kvast samt små trær, slik at vi får en god preparert skiløype. Vi kan nå bare vente på at snøen kommer, slik at vi får fint skiføre, noe vi tror alle ønsker seg til jul.

 

Litt mere om ny brøyteordning

Alle hytteeierforeningens kostnader dekkes av medlemskontingenten og den største utgiften er til brøyting og vegvedlikehold. Som kjent har Styret vurdert ulike tiltak for å effektivisere brøytingen og redusere de felles brøytekostnadene, og da måtte vi se på omfanget av brøyting fram til hyttene. Datasystemet «Hyttetjenester» er nå oppe og går: Hytteeiere/hyttebrukere melder ankomst til hytta, slik at Ole Dagsveen, vet når og hvilke hytter som skal brøytes. Hytteeierne (og evt. andre brukere/husstandsmedlemmer) er registrert i systemet og alle skal ha fått en brukerprofil og passord, som kan endres i APPEN. Hvis du ennå ikke har fått brukerprofil etc. eller har andre spørsmål, kontakt da Ingun på telefon +47 982 36 900 eller e-post ingun.johnsen@gmail.com

Vi vil nå gjenta noe som er orientert om tidligere samt gi litt mer informasjon:

  1. NNFH og Ole Dagsveen (OD) har nå ta i bruk datasystemet «Hyttetjenester», og hvor bruk av APP er et sentralt verktøy.
  2. OD har ansvar for snøbrøyting av Vintervegen og Seterskogen alle dager. Alle brøyteturer bli registrert i systemet, slik at styret kan se hvor mange ganger vegene er brøytet. Vi har av konkurransehensyn ikke opplyst konkrete priser etc. og ber om forståelse for det.
  3. OD skal brøyte innkjøring og parkeringsplass hos alle medlemmer av NNFH, når de har opplyst via APPEN at de skal ankomme hytta. Bestilling av brøyting må som kjent skje tidligst mulig og senest kl. 10.00, 2 dager før planlagt ankomst. Hvis brøyting av Innkjørsel til hytta av ulike årsaker er varslet senere og brøyting da skjer, vil det bli registrert og bestiller vil da få et tilleggsgebyr på kr 250,- som skal betales til NNFH. Hvis brøyting inn til hytta ikke er skjedd, og bestilling er skjedd via Appen innen korrekt frist, kan bestilleren kontakte OD på telefon/SMS +47 481 59 395
  4. Brøyting inn til hyttene inngår som kjent i felleskostnadene med opptil 9 brøytinger. Brøyting utover 9 brøytinger vil bli belastet den enkelte hytteeier. NNFH sender faktura til hytteeieren basert på opplysninger i Systemet og hver brøyting utover 9 brøytinger inn til hytta koster kr 200,-.
  5. Som et tilbud til alle hytteeiere kan du ringe Ole Dagsveen på telefon +47 481 59 395 for en særskilt utrykning. Dette kan gjelde brøyting inntil hytta som ikke kan legges inn i planlagt rute eller andre tjenester hvor Ole kjører en tur spesielt for en hytteeier. En slik tjeneste vil koste kr 1875,- og betales direkte av hytteeier til Ole.
  6. Hytteeiere må sørge for å sette opp brøytestikker på egne eiendommer.
  7. Hvis det kommer svært store snømengder må OD vurdere om han skal gjennomføre såkalt vedlikeholds brøyting inn til noen eller alle hytter, utover bestillingene. Slike vedlikeholds brøytinger ved store snømasser vil skje for å sikre nødvendig beredskap ved for eksempel brann etc. men også for at det vil bli enklere å brøyte senere. Det kan også være for sikre en god såle både på vegnettet og inn til hyttene. Vedlikeholds-brøyting er inkludert i den årlig medlemskontingent og skal ikke bestilles. Det er estimert et behov for inntil 3 vedlikeholds brøytinger per hytte. Utført vedlikeholds brøyting blir belastet felleskostnadene.

Prøveperiode

Som tidligere nevnt vil vi i høst ha en prøveperiode på 3 måneder, som gjelder fra 1. oktober og ut året.
I prøveperioden forutsettes det brøyting på begge vegene ved 10 cm snø og inntil tre (3) brøyteturer inn til hver hytte. Brøyting inn til hytta må bestilles i APPEN på samme måte som nevnt ovenfor og senest kl. 10.00, 2 dager før planlagt ankomst. Brøyting utover 3 turer inn til hver hytte etter bestilling i Appen, kan også i prøveperioden bli belastet med kr 200,-.
Det er også estimert en (1) såkalt vedlikeholds-brøyting i prøveperioden, men den dekkes av felleskostnadene.

Styret minner igjen om at det å ha hytte på Nordseter betyr at vi er på fjellet. Det kan derfor være dårlig vær, tåke og vind, skikkelig snøstorm eller snøfokk om vinteren. Du må derfor ta hensyn til værforholdene når du planlegger bilkjøring til og fra hytta. Du kan ikke alltid påregne at vegene er brøytet hele døgnet, når det er mye snøfall eller snøfokk.

Lysforurensing

Vi minner om at i planforslaget til ny Områdeplan inneholder bl.a. et punkt om lysforurensing.Lysforurensing er definert som uønsket eller overflødig kunstig lys. Bestemmelsene inneholder flere punkter som gir føringer på belysning av hyttene.
Generelt sier bestemmelsene at utendørs belysning skal begrenses. Mer spesifikt sies det i planutkastet at maksimalt antall punkter som tillates er begrenset til 3, og at lyskilden skal være avskjermet og dermed ikke synlig på avstand. Det er også satt en begrensning til 470 lumen (tilsvarer 40W pære), og at lyskilden skal ha en varm fargetemperatur (2700K).
Vi får stadig henvendelser om at enkelte hytter har belysning som ikke er i tråd med bestemmelsene. Vi oppfordrer derfor alle hytteeiere til å vurdere belysning på egen hytte og om denne eventuelt kan være til sjenanse eller plage for andre hyttenaboer eller fugler og annet dyreliv.

Dronebruk på Nordseter

I en tidligere informasjon redegjorde vi litt om dronebruk. Styret har sluttet seg til de som ikke ønsker bruk av droner på Nordseter, med unntak av bruk ved redningsaksjoner, helsehjelp, akutte situasjoner etc. Vi oppfordret derfor alle til å ikke benytte seg av de kommersielle tjenester som tilbys ved hjelp av droner på Nordseter.

Litt om bruk av kameraovervåking på hyttene

Det er blitt nokså vanlig å sette opp kamera for å følge med på aktivitet på egen hytteeiendom, spesielt inngangspartier og terrasser. Når du setter opp slike overvåkingskameraer, er det mange ting du må passe på. Du skal bl.a. merke tydelig på hytta at eiendommen overvåkes av kamera. Kameraovervåking kan være et inngrep i personvernet. Det er derfor viktig at de som ønsker å bruke denne formen for overvåking, setter seg godt inn i regelverket før overvåkingen settes i gang. Vi kan da henvise til datatilsynet og regelverket, se følgende link: https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/overvaking-og-sporing/kameraovervaking. Hvis det oppstår utfordringer mellom hyttenaboer, er det beste råd å ta opp problemstillingen med naboen på en saklig og ordentlig måte. Hvis det ikke fører fram, er det flere muligheter, se nedenfor.

Hva gjør jeg hvis jeg opplever ulovlig kameraovervåking? Selv om et overvåkingskamera kanskje er ulovlig, kan det være at den som kameraovervåker ikke ønsker å ta ned kameraet. Denne siden inneholder informasjon om hva du kan gjøre i disse tilfellene. Kontakt Konfliktrådet. Du kan vurdere å ta kontakt med konfliktrådet i din kommune. Konfliktrådet er en statlig tjeneste som tilbyr megling som metode for å håndtere konflikter. Krenking av privatlivets fred. Dersom noen overvåker hjemmet ditt eller krenker privatlivets fred, kan du politianmelde vedkommende for brudd på straffeloven §266. Overvåket av nabo eller andre? Du kan gå til domstolene og kreve fjerning av kameraovervåkning som er i strid med personopplysningsloven. Hvis den som overvåker deg er en nabo, kan det også være aktuelt å argumentere med at slik kameraovervåkning er i strid med naboloven §2. Naboloven har regler som forbyr naboer å ha tiltak på eiendommen som er til urimelig ulempe for naboene.

Vedrørende Nordseter Vel

Vi minner om at Nordseter Vel har flere medlemsfordeler til hytteeiere i NNFH. På hjemmesiden til Nordseter Vel, http://nordsetervel.no kan du se alle medlemsfordelene og rabatter. Det holder som regel å fortelle forretningen at du er medlem i NV. På Sport 1 på Sjusjøen trenger du også en rabattkode. Rabattkode: Nordseter_vel2022 , og du må også nå registrere deg som kundemedlem. Ellers kan vi opplyse om at NV i samarbeid med DNT og LTL har forbedret stien (og skiløypetrasen) fra Sandbakken og retning Tronsmyra. Dette ble en lenge ønsket og veldig bra forbedring, og man kan faktisk nå gå stien med barnevogn i sommersesongen, og det kan være en måte å unngå Nordsetervegen på.

Facebook gruppa til hytteierforeningen

NNFH har sin egen Facebook gruppe med ca. 130 medlemmer. Her kan du informere om stort og smått i vårt hytteområde eller alt som kan være av interesse for medlemmene i vår hytteeierforening.

Hjemmeside til hytteierforeningen

Styret har etablert en egen hjemmeside for medlemmer av NNFH. Her vil Styret legge ut informasjon etc. Du finner en oversikt over styret, valgkomiteen og revisor, utsendte informasjonsbrev, gjeldende vedtekter samt protokoller fra årsmøtene.

Medlemstall i NNFH etc.

Hytteeierforeningen (NNFH) har i dag 78 ferdigstilte hytter i vårt hytteområde og 8 tomter hvor det foreløpig ikke er bygget noen hytter, det betyr at vi har 78 ordinære medlemmer. Inntil nå har eierne av disse 8 ubebyggede tomter ikke betalt for sin andel av vegvedlikehold og snøbrøyting. NNFH vil nå kontakte disse tomteeierne og forventer at de vil bidra med en redusert årskontingent, som såkalte støttemedlemmer inntil det ferdigstilles hytter på tomtene. Tomteeierne benytter i dag vegene for å komme fram til sin tomt og ved bygging vil de også belaste vegene med mye trafikk og vil selvsagt ha behov for godt vedlikeholdte veger både sommer og vinter. Styret har derfor vedtatt at årskontingenten for disse fra 2025 settes til kr 950,- per tomt inntil tomtene blir bebygget, da vil de automatisk bli ordinære medlemmer i NNFH. Vi vil samtidig informere om at de 7 «Tremax hyttene» som ligger på første avkjøring på Vintervegen, med adresse Vintervegen 8, 10, 12, 14, 16, 18 og 20 ikke er med i NNFH og formelt sett utenfor vårt hytteområde. De betaler for brøyting direkte til OD. Vi har gitt disse tilbud om å bli fullverdig medlem i NNFH, alternativt kun delta i vårt nye brøytesystem, med en nærmere avtalt ordning og pris.